Lineáris motorok

lineáris motortengely

Linax sorozat áttekintése:

A Jenny Science termékválasztéka kombinálható termékek széles skáláját kínálja különböző alkalmazásokhoz.

A hatékonyság egyre fontosabb, ezért ezek a lineáris tengelyek kompakt kialakításúak, s a nagyfelbontású üvegmércével 1 µm pontossággal programozhatók a pontos helyükre (opcionálisan 100nm-es felbontás is létezik)

Különböző alkalmazásokhoz különböző sorozatok valók:

 • LINAX LXC COMPACT sorozat:

  Linearmotorachsen_LXC
  Monoblokk kialakítású tengely – a mágnesek és a tekercs stacionáriusok (nincs mozgó kábel, sem vonólánc)

  távolság max. 272mm
  erő: 40N Fn – 114N Fp

   

 • LINAX LXU UNIVERSAL sorozat

  Linearmotorachsen_LXU

  X-Z alkalmazásokhoz. Ezekben a lineáris motortengelyekben 4 állandó lyuk található, így egyszerű 2 tengely közvetlen kombinálása.

  távolság max. 320mm
  erő: 60N Fn – 180N Fp

 • LINAX LXS SHUTTLE sorozat

  Linearmotorachsen_LXSFőként nagyobb távolságokhoz. A süllyesztett lineáris motorok miatt a magasság 38mm-re lett csökkentve. Opcionálisan második csúszdával.

  távolság max. 1200mm
  erő: 60N Fn – 180N Fp

 • LINAX LXE EXCLUSIVE sorozat

  Linearmotorachsen_LXE

  A speciális védőburkolatnak köszönhetően ezek a lineáris tengelyek nagyon könnyen tisztíthatók, így tökéletesek az orvosi alkalmazásokhoz.

  távolság max. 1000mm
  erő max 40N Fn – 114N Fp

   

ELAX lineáris motortengely pneumatikus eszközhelyettesítőként

Az ELAX® a jól ismert pneumatikus csúszdák versenyképes alternatívája.

A lineáris motor kompakt kialakítással van beépítve a házba, így tökéletes erő/kapacitás arányt kapunk.

A LINAX® sorozathoz hasonlóan az ELAX® lineáris tengelyek is moduláris rendszerfelépítéssel rendelkeznek, így közbenső illesztő karima nélkül lehet őket kombinálni.

Az Ön előnyei röviden:

 • nagyfokú dinamika (max 3m/s)
 • nagy pontosság (+/-10µm) – felbontás 1µm
 • kevesebb zaj, kevesebb vibráció
 • erőszabályozás / erőmonitorozás
 • egykábeles csatlakozás

Vezérlések

Xenax Szervovezérlés

A XENAX® Ethernet Szervovezérlők alkalmazhatók webes böngészőn történő üzembe helyezéshez, teszteléshez, paraméterezéshez. Az Ethernet Switch segítségével azonnali többtengelyes használat is lehetséges.

Alapkialakításban 12 bemenet és 8 kimenet áll rendelkezésre az SPS használathoz. Maximum 64 program, 50 pozicionáló blokk és 5 egyedi működési profil tárolható el belsőleg – és az újdonság, hogy a vezérlők már integrált biztonsági funkcióval is elérhetők (STO, SS1, SS2, SLS, SIL2,…)

 

Az üzembehelyezés nagyon egyszerű, köszönhetően a kész, programozott BUS-Modulnak a leggyakrabban használt kezelőszervekkel (EtherCAT, Powerlink, CANopen, Profinet).

A vezérlők legújabb generációi is fel vannak szerelve profilgenerátorral (S-görbe), egy Safety Motion Unit-tal, valamint Cogging“ kompenzációval.

Jenny Science videók

XENAX® PROFINET BUS modullal

A PROFINET busz modullal kombinált XENAX® Xvi 75V8 szervovezérlő segítségével egyszerűen vezérelheti a Jenny Science lineáris motortengelyt, a PROFINET rendszeren keresztül.

IRT szinkron üzem SIMOTION-nal, vagy egyszerű pozicionálás SIMATIC-kal: a kompatibilis szervovezérlő mindkét esetben egyedi megoldásokat nyújt az Ön saját környezetében.

LINAX® Smart Phone Inspection

LINAX® with clean room option

LINAX® Pick and Place alkalmazás

Ez a nagy dinamikájú felvevő-lerakó (pick and place) rendszer két LINAX® lineáris tengelyből áll, melyek közvetlenül egymáshoz vannak csavarozva.

A vízszintes tengelyen működő súlykompenzálás megelőzi a hirtelen lezuhanást a tápegység kiesése esetén, és tehermentesíti a lineáris hajtást.

LINAX® Gantry Roboter (Állványrobot)

A LINAX® lineáris tengely közvetlenül egymáshoz csavarozható, például dinamikus állványos szállító rendszerek esetén.

LINAX® Powerlink Busmodul-lal

A kompakt LINAX® lineáris tengely vezérlése Powerlink-en keresztül, SPS-szel valósul meg, melyet a B&R gyárt. Ezzel a buszmodullal egyszerű a XENAX® Ethernet Szervovezérlő használata az Ön saját programozási környezetében.