lineáris motortengely

Linax sorozat áttekintése:

A Jenny Science termékválasztéka kombinálható termékek széles skáláját kínálja különböző alkalmazásokhoz.

A hatékonyság egyre fontosabb, ezért ezek a lineáris tengelyek kompakt kialakításúak, s a nagyfelbontású üvegmércével 1 µm pontossággal programozhatók a pontos helyükre (opcionálisan 100nm-es felbontás is létezik)

Különböző alkalmazásokhoz különböző sorozatok valók:

 • LINAX LXC COMPACT sorozat:

  Linearmotorachsen_LXC
  Monoblokk kialakítású tengely – a mágnesek és a tekercs stacionáriusok (nincs mozgó kábel, sem vonólánc)

  távolság max. 272mm
  erő: 40N Fn – 114N Fp

   

 • LINAX LXU UNIVERSAL sorozat

  Linearmotorachsen_LXU

  X-Z alkalmazásokhoz. Ezekben a lineáris motortengelyekben 4 állandó lyuk található, így egyszerű 2 tengely közvetlen kombinálása.

  távolság max. 320mm
  erő: 60N Fn – 180N Fp

 • LINAX LXS SHUTTLE sorozat

  Linearmotorachsen_LXSFőként nagyobb távolságokhoz. A süllyesztett lineáris motorok miatt a magasság 38mm-re lett csökkentve. Opcionálisan második csúszdával.

  távolság max. 1200mm
  erő: 60N Fn – 180N Fp

 • LINAX LXE EXCLUSIVE sorozat

  Linearmotorachsen_LXE

  A speciális védőburkolatnak köszönhetően ezek a lineáris tengelyek nagyon könnyen tisztíthatók, így tökéletesek az orvosi alkalmazásokhoz.

  távolság max. 1000mm
  erő max 40N Fn – 114N Fp

   

ELAX lineáris motortengely pneumatikus eszközhelyettesítőként

Az ELAX® a jól ismert pneumatikus csúszdák versenyképes alternatívája.

A lineáris motor kompakt kialakítással van beépítve a házba, így tökéletes erő/kapacitás arányt kapunk.

A LINAX® sorozathoz hasonlóan az ELAX® lineáris tengelyek is moduláris rendszerfelépítéssel rendelkeznek, így közbenső illesztő karima nélkül lehet őket kombinálni.

Az Ön előnyei röviden:

 • nagyfokú dinamika (max 3m/s)
 • nagy pontosság (+/-10µm) – felbontás 1µm
 • kevesebb zaj, kevesebb vibráció
 • erőszabályozás / erőmonitorozás
 • egykábeles csatlakozás

Hollow shaft servo motor

Ultra compact ROTAX® Rxhq is available now!

New miniature hollow shaft servo motor

The miniature hollow shaft servo motor ROTAX® Rxhq (High Torque) impresses with its extremely compact design. Direct drive motor, precise bearings and the single turn absolute encoder are completely integrated.

Compact high torque direct drive

The self-developed direct drive servo motor is based on the magnetic flux technology of wind turbine generators. This generates a high torque at low speed. In figures this means a factor 2-3 higher torque with the same construction volume compared to a conventional direct drive of competitors. Compact servo drives therefore often require a gearbox to achieve the desired torque.

The new ROTAX® Rxhq does not require a gearbox. This means no wear and the highest precision over the whole lifetime. The drive is maintenance-free and contains no lubricants. At the same time the noise is reduced and the efficiency is higher. Furthermore, the reaction time is significantly shorter than with geared motors. This aspect is enhanced by a low rotary inertia which allows high acceleration values. This means shorter cycle times and higher productivity, so it is also ideal for high-speed applications. With its compact dimensions, this new miniature hollow shaft servo motor fits perfectly with the modular system of compact linear motor axes from Jenny Science.

 

Our experts are more than happy to discuss applications and processing possibilities.

 

Vezérlések

Xenax Szervovezérlés

A XENAX® Ethernet Szervovezérlők alkalmazhatók webes böngészőn történő üzembe helyezéshez, teszteléshez, paraméterezéshez. Az Ethernet Switch segítségével azonnali többtengelyes használat is lehetséges.

Alapkialakításban 12 bemenet és 8 kimenet áll rendelkezésre az SPS használathoz. Maximum 64 program, 50 pozicionáló blokk és 5 egyedi működési profil tárolható el belsőleg – és az újdonság, hogy a vezérlők már integrált biztonsági funkcióval is elérhetők (STO, SS1, SS2, SLS, SIL2,…)

 

Az üzembehelyezés nagyon egyszerű, köszönhetően a kész, programozott BUS-Modulnak a leggyakrabban használt kezelőszervekkel (EtherCAT, Powerlink, CANopen, Profinet).

A vezérlők legújabb generációi is fel vannak szerelve profilgenerátorral (S-görbe), egy Safety Motion Unit-tal, valamint Cogging“ kompenzációval.

Jenny Science videók

XENAX® PROFINET BUS modullal

A PROFINET busz modullal kombinált XENAX® Xvi 75V8 szervovezérlő segítségével egyszerűen vezérelheti a Jenny Science lineáris motortengelyt, a PROFINET rendszeren keresztül.

IRT szinkron üzem SIMOTION-nal, vagy egyszerű pozicionálás SIMATIC-kal: a kompatibilis szervovezérlő mindkét esetben egyedi megoldásokat nyújt az Ön saját környezetében.

LINAX® Smart Phone Inspection

LINAX® with clean room option

LINAX® Pick and Place alkalmazás

Ez a nagy dinamikájú felvevő-lerakó (pick and place) rendszer két LINAX® lineáris tengelyből áll, melyek közvetlenül egymáshoz vannak csavarozva.

A vízszintes tengelyen működő súlykompenzálás megelőzi a hirtelen lezuhanást a tápegység kiesése esetén, és tehermentesíti a lineáris hajtást.

LINAX® Gantry Roboter (Állványrobot)

A LINAX® lineáris tengely közvetlenül egymáshoz csavarozható, például dinamikus állványos szállító rendszerek esetén.

LINAX® Powerlink Busmodul-lal

A kompakt LINAX® lineáris tengely vezérlése Powerlink-en keresztül, SPS-szel valósul meg, melyet a B&R gyárt. Ezzel a buszmodullal egyszerű a XENAX® Ethernet Szervovezérlő használata az Ön saját programozási környezetében.